Lut Van Dender

Mijn naam is Lut Van Dender en ben 57 jaar oud. Ik ben geboren en opgegroeid in Brussel waar mijn ouders een bakkerij hebben opgestart in 1957. Mijn ouders zijn afkomstig uit de regio van Dendermonde. Op jonge leeftijd ben ik  in contact gekomen met het harde werken in de bakkerij, een mentaliteit/ingesteldheid die ik tot op vandaag nog steeds meedraag.

Sinds 1994 ben ik woonachtig in Ternat en ik heb 3 zonen van 31, 28 en 27 jaar: Raphaël , Maxime en Xavier. Weduwe sinds 2001 en sinds 2004 samen met mijn huidige echtgenoot Richard Rijkeboer.

Mijn hobby is golf, wat ik  met veel plezier en passie doe. Mijn interesse in de politiek is er steeds geweest en de wil om dingen daadwerkelijk  te veranderen.

Ik heb mijn diploma regentaat wetenschappen behaald in 1982. In het bijzonder voor de vakken fysica, biologie, aardrijkskunde en scheikunde. Sinds meer dan 35 jaar ben ik echter werkzaam in de financiële sector in de opeenvolgende functies : Commercieel Adviseur, Adjunct verantwoordelijke van de Opleiding, Adjunct Kantoordirecteur en Priority Adviseur. Maar ik heb nu besloten dat het tijd is voor verandering ... of om in het mooi Nederlands te zeggen ‘now, it’s time for a change, a new challenge, a new chapter!’

Wat voor mij belangrijk is en tevens mijn inzet voor deze verkiezingen is in eerste instantie van Ternat een meer veilige, duurzame en aangename gemeente maken met aandacht voor de integratie van anderstaligen inwoners. Voor nieuwe mensen met een andere culturele achtergrond moeten we bouwstenen aanreiken zodat ze zich goed kunnen integreren binnen onze Vlaamse gemeenschap en onze gemeente in het bijzonder. Dit kan wel degelijk als we hen daarbij (pro-)actief helpen. Vooral onze Nederlandse taal aanleren is noodzakelijk, want communicatie is een belangrijke bouwsteen tot integratie. Daarnaast is het ook belangrijk dat ze kennis maken met onze Vlaamse waarden en normen en deze zowel respecteren als accepteren.

Zoals iemand ooit zong : "OMDAT IK VLAMING BEN".

Mijn tweede grote werkpunt is mobiliteit. Onder andere de (her)aanleg van (nieuwe) fietspaden  in vele straten. Een groot mobiliteitsplan is dus nodig met aandacht voor voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en de automobilist. Hierbij is het belangrijk dat we hen niet los van elkaar bekijken en aanpakken binnen dergelijk plan, maar wel degelijk samen en naast elkaar. Met de N-VA wil ik dat we eindelijk de Assesteenweg ook aanpakken en omdat we behoren tot een nationale "ploeg "met gehoor in Brussel moet dit lukken.