Na klachten over te veel Frans: winkels The Leaf moeten Nederlandstalig personeel aanwerven

Op 22 juli 2019, over deze onderwerpen: Gemeentebestuur, Taalbeleid
The Leaf

Het winkelcentrum The Leaf in Ternat gaat de winkelverantwoordelijken vragen om Nederlandstalige werknemers aan te nemen, na klachten over te veel personeelsleden die Frans spreken, aldus Wim De Smet van Het Laatste Nieuws.

De gemeente Ternat en Redevco, eigenaar van The Leaf, sloten daarover een intentieovereenkomst die het Nederlandstalige karakter van het winkelcentrum moet bevorderen. De overeenkomst is een gevolg van een regen klachten over Franstalig personeel. 

“Redevco engageert zich om de algemene communicatie in het Nederlands te verspreiden”, meldt schepen Gunter Desmet (CD&V), bevoegd voor Vlaams karakter. “De huurders van de winkelpanden worden gestimuleerd om hetzelfde te doen en om Nederlandstalige werknemers aan te nemen. De bewegwijzering, met uitzondering van de naam The Leaf, gebeurt alleen in het Nederlands. De overeenkomst wordt jaarlijks geëvalueerd.”

N-VA Ternat is tevreden dat deze beslissing omtrent de intentieverklaring er nu effectief komt, na haar voorstel op de gemeenteraad van november 2018.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is