N-VA wil groeien naar 5 of 6 zetels

Op 27 september 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Daar waar heel wat partijen liever vaag blijven over hoeveel gemeenteraadszetels ze op 14 oktober hopen te halen, luidt er bij N-VA in Ternat een heel concreet én ambitieus verhaal, aldus Joost Van Lieferinge van Het Nieuwsblad.

Oppositiepartij N-VA heeft in Ternat momenteel vier zetels in de gemeenteraad. "Met een status quo zou ik sowieso heel teleurgesteld zijn", aldus lijsttrekker Sven De Paepe. "We rekenen op een stevige groei die zeker in een vijfde én hopelijk zelfs zesde zetel resulteert. Het mag duidelijk zijn dat we voluit voor winst gaan en uiteraard ook een plaats in de meerderheid."

Een meerderheid die volgens De Paepe uit minstens drie partijen zal bestaan, aldus Van Lieferinge.

N-VA trekt in Ternat met huidig fractieleider Sven De Paep als lijsttrekker naar de verkiezingen. Nieuwkomer en advocate Sophie Claeys en voormalig voorzitter Kristof De Leeuw staan op twee en drie. Verder komen ook de huidige gemeenteraadsleden Arno De Paepe, Nele Vandenbulcke en Rony De Backer op, merkt Joost Van Lieferinge op.

"Het is een ploeg geworden die inhoudelijk heel sterk is, onze sterkste formatie ooit", zegt De Paepe. "Mensen van verschillende achtergronden die ook heel veel kwaliteit in huis hebben. We zijn bijzonder fier op het resultaat. Hopelijk worden we ook beloond door de Ternatse kiezer."

De partij wil die kiezer verder overtuigen met een uitgebreid programma met heel wat concrete grote en kleine punten, besluit Joost Van Lieferingen van Het Nieuwsblad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is