N-VA Ternat maakt haar top 3 bekend

Op 7 augustus 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

N-VA Ternat heeft de top drie bekend gemaakt waarmee het in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Lijsttrekker is gemeenteraadslid Sven De Paepe.

Sven is de oprichter en eerste voorzitter van de lokale afdeling. Hij is 52 jaar en actief als zelfstandig ICT project & interim manager. "Vanuit mijn beroepservaring besef ik hoe moeilijk maar noodzakelijk verandering is om vooruitgang te boeken", zegt hij. "Na twaalf jaar politieke ervaring waarvan negen jaar als gemeenteraadslid kan ik alleen maar vaststellen dat Ternat stilstaat, letterlijk in het verkeer, figuurlijk qua bestuur. Ik wil dit samen met de volledige N-VA ploeg veranderen."

Sophie Claeys (35 jaar) staat als medelijsttrekster op de tweede plaats. Zij is afkomstig van Ternat, juriste van opleiding en heeft sinds 2010 haar eigen advocatenkantoor. "Net zoals ze erom bekend staat zich vast te bijten in haar dossiers wil ze zich nu met dezelfde vastberadenheid en passie inzetten voor de lokale politiek. Haar doel is werken met en voor de burger aan een concreet beleid op vlak van mobiliteit, economie en ruimtelijke ordening", zegt De Paepe.

Kristof De Leeuw ( 36 jaar), afkomstig uit Lombeek is de derde kandidaat. Hij is werkzaam als sales engineer bij een Ternats bedrijf. "Als oud-voorzitter van onze afdeling weet hij wat er schort aan het huidig bestuur in Ternat", aldus De Paepe. "Hij wil Ternat opnieuw in beweging brengen en transformeren tot een gemeente waar we allemaal trots op kunnen zijn, een gemeente met een mooie infrastructuur. Zijn moto is: 'Geen putjes vullen maar beslissingen nemen met toekomstvisie op alle beleidsdomeinen'"

N-VA wil na zes jaar oppositie in de meerderheid. "Volledig op eigen kracht en zonder recuperatie uit andere partijen kiezen wij resoluut voor een vernieuwde lijst met veel jonge mensen. Historisch voor Ternat hebben wij zelfs een lijst waar vrouwen de meerderheid uitmaken", zegt De Paepe. "Ternat heeft nood aan de kracht van nationale partijen. Ternat heeft nood aan propere handen. Ternat heeft nood aan veiligheid én economische welvarendheid voor iedereen."

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is