Gebrek aan alternatieve parkings leidt tot frustraties over blauwe zone

Op 31 december 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Parkeerbeleid

Sinds er strikte controles gebeuren op de blauwe zones in het centrum van Ternat, kregen heel wat Ternattenaren een GAS-boete. Oppositiepartij N-VA vindt dat het gemeentebestuur het de inwoners moeilijk maakt door geen alternatieven te verschaffen, aldus Dieter Hautman van Het Nieuwsblad.

Dat in het centrum van Ternat niet meteen veel parkeerplaats is, is al langer duidelijk. Het gemeentebestuur probeert dat op te lossen door hier en daar een blauwe zone in te voeren. Zo worden langparkeerders uit het centrum geweerd. Intussen wordt door de politie ook streng gecontroleerd op het naleven van die blauwe zone.

Sinds de striktere controles kregen veel Ternattenaren dan ook een GAS-boete in de bus. Zo ook de leerkrachten van het Sint-Jozef-Instituut in de Statiestraat. Ze konden vroeger op het voormalige voetbalterrein parkeren, maar aangezien daar momenteel een nieuwe school wordt gebouwd, moeten de leerkrachten zich op de straat parkeren.

Enkele leerkrachten parkeerden zich dan maar in de Dreef tegenover de school, waar een blauwe zone geldt. Ze kregen een GAS-boete in de bus, aldus Sven De Paepe (N-VA).

 

Bron: http://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151230_02043564

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is