Bezoekers park staan machteloos tegen afval en vandalenstreken: “Dweilen met de kraan open”

Op 14 juni 2018

Dat steeds meer jongeren hun weg vinden naar park Kruikenburg zou normaal gezien alleen maar goed nieuws moeten zijn, aldus Joost Van Liefferinge van Het Nieuwsblad. Jammer genoeg lijkt niet iedereen het park met evenveel respect te behandelen. Gemeenteraadslid Arno De Paepe (N-VA) trekt aan de alarmbel.

Het Kruikenburgpark in het centrum van Ternat is, sinds het enkele jaren geleden werd aangekocht en opengesteld, een populaire plek geworden bij de jeugd. Een van de vele jongeren die er vaak afspreekt met vrienden is Arno De Paepe. “Dat steeds meer jongeren hun weg vinden naar het park is uiteraard goed nieuws” zegt het N-VA gemeenteraadslid. “Toch stel ik vast dat niet iedereen het park met evenveel respect behandelt.”

Stortplaats

Zo worden er geregeld vandalenstreken vastgesteld. Zelfs een zitbank in het park werd in brand gestoken. Een ander probleem is het vele zwerfvuil dat wordt achtergelaten. “Ik wil zeker niet alle jongeren de vinger wijzen, maar het is toch duidelijk dat lang niet iedereen de weg naar de vuilnisbakken aan de ingang van het park weet staan”, aldus De Paepe. “Hierdoor worden de zitbanken maar al te vaak omgevormd tot een stortplaats. Enkele geëngageerde inwoners, waaronder collega-gemeenteraadslid Nele Vandenbulcke (N-VA), proberen steeds weer het zwerfvuil op te ruimen, maar het is dweilen met de kraan open. In de zomermaanden verwacht ik nog meer zwerfvuil in het park.”

Park afsluiten

Arno De Paepe stelde op de gemeenteraad onder andere voor om extra vuilnisbakken te installeren aan de zitbanken en grotere afvalcontainers aan de ingang van het park. Hij zag graag ook enkele sensibiliseringsborden in het park. 

Bende geïdentificeerd

Burgemeester Luc Wachtelaer (Voor Ternat) liet weten dat er vijftien vuilbakken besteld werden en dat er al een sensibiliseringsactie loopt in het aanpalende Sint-Jozefsinstituut. “We zullen de problemen eerst zo aanpakken en de situatie nadien evalueren”, klonk het. Het voorstel van De Paepe werd uiteindelijk goedgekeurd.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is