Zaakvoerder Detha Doors verrast na taalklachten

Op 15 mei 2009

De 23-jarige Dieter De Thaey werd deze week officieel verwittigd dat hij de Franstalige openings-uren moet verwijderen. "Als ik dat niet doe, krijg ik een proces-verbaal en boete opgelegd", vertelt Dieter. "Moest ik die boete niet betalen, kan het verdere gevolgen hebben. In het belang van Detha Doors zal ik de Franstalige openingstijden verwijderen, al stel ik me vragen waar mensen mee bezig zijn."

Als jonge en gemotiveerde ondernemer is het volgens Dieter niet altijd makkelijk. "Ik wist hele-maal niet dat zoiets niet mocht", zegt hij. "Al wie een beetje commercieel is ingesteld en een zaak op een paar kilometers van Brussel heeft, zou hetzelfde gedaan hebben. Ternat is een gemeente waar Franstalige mensen komen werken en veel internationale bedrijven gevestigd zijn. Het verklaart ook waarom je hier in horecazaken in de beide landstalen wordt bediend. Ik zou denken dat dit troeven zijn voor de gemeente."

N-VA Ternat heeft de zaak doorgegeven aan het taalmeldpunt van de gemeente. "Wij vragen dat de inwoners van Ternat dit ook steeds doen, indien ze op andere locaties nog schendingen zouden vaststellen", zegt Stef De Mesmaeker, secretaris N-VA Ternat. (JVD/VDCL)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is