Strenge controle tegen sluipverkeer in Muilemlaan

Op 10 oktober 2013

Volgens Sanne De Backer trokken de bejaarde bewoners van de serviceflats Corolus aan de Muilemlaan een tweetal maand geleden aan de alarmbel omwille van het sluipverkeer in hun straat.

Heel wat bestuurders gebruiken de straat, die enkel toegankelijk is voor plaatselijk verkeer, als binnenweg en dat vaak aan een te hoge snelheid. Op de gemeentecommissie van dinsdagavond besloot men de lokale politie controle te laten uitvoeren aan het begin van de Muilemlaan tijdens de piekuren, aldus Sanne De Backer.

Maar groot was de verbazing van N-VA Ternat, die woensdagochtend het nieuws van de controle vernam: "De politie was toen aanwezig om alle wagens, ook en vooral van bewoners, de doorgang te weigeren. Voor zover we weten zijn inwoners en mensen die in het rusthuis werken ook plaatselijk verkeer."

Sanne De Backer geeft aan dat volgens het gemeentebestuur dit een pure kwestie van veiligheid was. Het gemeentebestuur onderzoekt verder enkele voorstellen zoals de aanleg van een voetpad evenwijdig met de Muilemlaan. Ook bekeek de Dienst Mobiliteit reeds de mogelijkheid om eenrichtingsverkeer te laten gelden, doch dit zou ervoor kunnen zorgen dat bestuurders hun snelheid nog verhogen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is