Ruimtelijk plan op maat van bouwbedrijf

Op 10 juli 2013

Sven De Paepe voor bouwbedrijf De MarieNa twee gemeenteraadscommissies en een hoorzitting, waar zo goed als geen enkele buurtbewoner kwam opdagen, wil het gemeentebestuur van Ternat een ruimtelijk uitvoeringsplan opmaken op maat van het bedrijf De Marie, aldus Sanne De Backer.

"Vreemd genoeg net wanneer er extra ruimte voor lokale en zonevreemde bedrijven beschikbaar komt in onze industriezones langs de Assesteenweg", vertelt Sven De Paepe (NVA). "Door minstens de zware activiteiten te verhuizen en de site deels een herbestemming te geven heeft de gemeente een geweldig potentieel om haar kern een nieuw gezicht te geven."

"De herinrichting van de markt, een verkeersluw en verfraaid centrum, een traag lussenplan, een veilige schoolomgeving, een verbeterde mobiliteit. Tezelfdertijd krijgt het bedrijf juridische zekerheid, groeipotentieel zonder extra overlast en een betere mobiliteit", voegt Sven De Paepe eraan toe.

Michel De Marie, zaakvoerder van het bedrijf, weigert te reageren op het voorstel van N-VA Ternat.  Wel bleek uit eerdere reacties dat hij een verhuis langs de Assesteenweg niet meteen ziet zitten, zegt Sanne De Backer.

Burgemeester Ronald Parys (LVB) vindt de herbestemming van het bouwbedrijf niet realistisch: "Theoretisch is dit wel een te overwegen oplossing, maar financieel en bedrijfseconomisch is een
herbestemming niet mogelijk. De Assesteenweg biedt ook geen oplossing voor het mobiliteitsprobleem en het bouwbedrijf zou er ook kampen met te weinig beschikbare oppervlakte. Bovendien kunnen wij als gemeente De Marie niet dwingen om te verhuizen."

Volgens Sanne De Backer, zal het Ternatse gemeentebestuur de eerstvolgende dagen  het ruimtelijk uitvoeringsplan van De Marie opmaken. "Daarbij zullen wij rekening houden met verschillende facetten, zoals lawaaioverlast en stofhinder beperken", besluit burgemeester Ronald Parys.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is