Pendelaars eisen zebrapad aan station

Op 8 september 2008

Het zebrapad ter hoogte van de krantenwinkel werd twee jaar geleden door de gemeente verwijderd. Volgens schepen Jean Dooms (LVB) gebeurde dat omdat het niet reglementair was en de gemeente verantwoordelijk zou kunnen gesteld worden bij eventuele ongevallen.

Anderhalf jaar geleden al werd een voorstel van oppositieraadslid Guido Van Cauwelaert (SP.A-Gras) om het zebrapad terug aan te brengen al eens naar de prullenmand verwezen. Het zou volgens de meerderheid zes parkeerplaatsen kosten. Er zou wel een veilige oversteekplaats komen bij de herinrichting van de stationsomgeving, maar op dat dossier is het nog steeds wachten.

Volgens de telling van N-VA werd op de betrokken plaats tijdens de ochtendpiek op twee uur 261 maal overgestoken.

'Op een iemand na antwoordde iedereen ja op de vraag of er op deze plaats een zebrapad nodig is', zegt Stef Demesmaeker van N-VA-Ternat. 'Daarnaast is 44 procent voorstander van bijkomende snelheidsremmende maatregelen.'

N-VA stelt voor om niet te blijven wachten op de herinrichting van het stationsplein maar intussen een zebrapad aan te leggen tussen de krantenwinkel en de fietsenstalling. Ook moet het zicht langs de kant van het station worden verbeterd door de bushalte langs stationszijde een paar meter op te schuiven naar de Assesteenweg. 'De huidige bushalte belemmert teveel het zicht voor de overstekende mensen en de bussen blokkeren geheel of gedeeltelijk de toegang tot de auto- en fietsenparking', aldus nog Demesmaeker. (rds)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is