Oppositiekartel heeft lijst klaar

Op 22 augustus 2006

Op de lijst staan 14 CD&V'ers, 8 SP.A'ers en 1 N-VA'er. CD&V en SP.A-GRAS zitten in Ternat in de oppositie en moeten het momenteel samen stellen met slechts vijf van de 23 raadsleden. Bedoeling is dan ook om het met dit kartel de ruime LVB-meerderheid moeilijk te maken, of die meerderheid misschien zelfs te breken.

De top vier wordt verdeeld tussen CD&V-gemeenteraadsleden Roland De Feyter en Michel Vanderhasselt en SP.A'ers Huguette Vergison en gemeenteraadslid Guido Van Cauwelaert. Sven De Paepe, de enige N-VA'er staat op plaats vijf. Plaatsen 6 tot en met 12 zijn voor de CD&V, aangevoerd door Betty De Geyndt, ondervoorzitster van de partij. Met Juliette De Pauw-De Kinder en Hilde Jans wordt opnieuw gemikt op Wambeek. In die deelgemeente werd de CD&V zes jaar geleden fel verzwakt door de overstap enkele mandatarissen naar de LVB. Met Luc Roeges, Oliva De Vidts, Marieke Eylenbosch-Segers en Pierre Coffé volgen vier traditionele CD&V- gezichten.

Van 13 tot en met 18 komen zes kandidaten van SP.A-GRAS, waarvan alleen Jean Trembloy en Bob Rakké bekende gezichten zijn. Ilse Schots-Joseph en Erika Muylaert-Coene zijn jonge dertigers en ook Michel Loccufier, zoon van oud-VUB-rector Sylvain Loccufier, en Femke Muylaert, met haar 21 de junior op de lijst, zijn nieuw in de Ternatse politiek. Muylaert bekent zich naast SP.A-GRAS ook tot de jongerenbeweging JA (Jong & Actief).

De overige vijf JA'ers, die de lijst volmaken, zijn van CD&V-signatuur: Wenke Devriese, Frederik Raes, Astrid Roeges en Peter Meert. Gemeenteraadslid Gunter Desmet is lijstduwer.

In het programma van het kartel wordt beloofd om de vaste huisvuilbelasting in Ternat (75 euro) af te schaffen en dat een deel van de nieuwe verkavelingen verplicht naar sociale woningbouw moet gaan. De officiële benaming van de lijst wordt CD&V N-VA SPA-GRAS, waarmee alle 18 karakters die maximaal zijn toegelaten worden gebruikt. SP.A moet daarom het puntje in zijn naam laten vallen. (RDS)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is