Nakende voetbaloorlog in Ternat?

Op 26 juni 2012
Agnes Delcourt, N-VA kandidaat provincieraad, en Sven De Paepe, N-VA gemeenteraadslid, voor de kantine van Sparta Den Bos.
 
Naast deze verborgen agenda is een bijkomend probleem dat in het verleden kantine, bijgebouwen of investeringen in deze gebouwen soms door de club zelf uitgevoerd of betaald werden. De LVB/Open-VLD meerderheid kan deze dus niet zomaar eenzijdig ter beschikking stellen van vreemde ploegen.
Ook bij KFC Wambeek hangen er moeilijkheden in de lucht. Na de verijdelde fusiepogingen twee jaar geleden, heeft de LVB recent gesprekken aangeknoopt met de eigenaar van de site van KFC Wambeek, de sportclub met het grootst aantal Ternatse leden, om er een jeugdcentrum in te planten met een nieuwe uitgebreide infrastructuur, kunstgras enz.
De Wambeekse club is opnieuw niet gecharmeerd door dit voorstel, maar vraagt zich af hoelang de boot van een gedwongen samenwerking onder het stamnummer van KSKL Ternat nog kan afgehouden worden.
Als N-VA zijn wij van oordeel dat het niet de taak van een gemeentebestuur of burgemeester is om sportieve beslissingen te nemen waar de meerderheid van de inwoners en vooral de meerderheid van de clubleden duidelijk tegen zijn.
Wij zijn eveneens van oordeel dat deze ‘voetbaldroom’ die al 1,2 miljoen Euro gekost heeft mag stoppen, zeker op een moment dat de gemeentelijke financiën diep rood kleuren. In plaats van nog maar eens met geld te zwaaien voor grote infrastructuurwerken zou de huidige LVB Open-VLD meerderheid beter de steeds erger wordende verfransing van een aantal clubs aanpakken, een aanpak die al lang beloofd was.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is