N-VA wil betrokken worden bij aanpak stationsomgeving

Op 31 juli 2013

"Twee jaar geleden zagen we op een gemeenteraad de voorlopige plannen voor de stationsomgeving, maar nadien werd het stil", steekt De Paepe van wal. "Tot we twee weken geleden plots in de krant lazen dat de werken nog dit jaar zullen beginnen. In mei hadden we nog vragen over de fasering, de planning, visie en aanpak, maar daar kregen we nooit informatie over. Daarom eisen we nu dringend duidelijkheid en inspraak, want daar hebben we als oppositie recht op."

Volgens De Paepe speelt het gemeentebestuur paniekvoetbal en slagen de betrokken schepenen er ook niet in om de herinrichting tot een goed einde te brengen, aldus Dieter Hautman.

"De problemen zullen pas komen eens de werken beginnen", gaat Sven De Paepe verder. "Waar zullen de pendelaars mogen parkeren? Er werden al parkeerplaatsen afgeschaft en na de heraanleg verdwijnen er nog eens 100 plaatsen. Op de grote hoofdparking achteraan zullen er nog maar 160 overblijven. Het college lijkt geen enkel idee te hebben hoe ze die parkeerproblematiek praktisch gaan aanpakken. Als we als oppositiepartij wat meer informatie zouden krijgen, kunnen we zelf ook ideeën geven om zo mee te werken aan het project. Maar die kans krijgen we dus niet."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is