N-VA Ternat blaast tevreden tweede kaarsje uit

Op 14 juni 2008

Bestuur N-VA Ternat anno 2008

Op onze foto: Het huidige bestuur, met van links naar rechts: schatbewaarder Bert Degrez, secretaris Stef De Mesmaeker en voorzitter Sven De Paepe.

De afdeling stond meteen voor zijn vuurdoop want 4 maanden later kwamen er al de gemeente-raadsverkiezingen aan. N-VA Ternat besloot om meteen mee in het strijdperk te treden en trad toe tot het kartel CD&V, N-VA, Sp.a-gras, en JA.

Voorzittermedeoprichter Sven De Paepe stelde zich kandidaat . Dit met positief gevolg, dit zeker rekening houdende met het prille ontstaan van de plaatselijke afdeling.
Ondertussen is na die twee jaar de nood aan een Vlaams democratische partij in Ternat al duidelijk gebleken. Het ledenaantal blijft in de lift zitten en de positieve reacties zijn legio. Het vrijwaren van de Vlaamse eigenheid en de strijd tegen de verstedelijking worden dan ook steeds actuelere onderwerpen in Ternat.

N-VA Ternat blijft – samen met zijn kartelpartners – uiterst waakzaam en trad al verschillende malen in de schijnwerpers met zijn reacties op en zijn (mede)ijveren voor o.a. een meldpunt voor taalklachten, het aanklagen van taalovertredingen, het verzet tegen groothandelketens ter bescherming van de Ternatse middenstand, de “pestbelastingen” en de inrichting en verkeersveiligheid – of het gebrek eraan – van o.a. de stations- en marktomgeving.

Wie wil kennismaken met de Ternatse N-VA-afdeling heeft op 21 juni de uitgelezen gelegenheid. Dan organiseert de partij haar tweede kaas- en wijnavond in de Katarinakring in Sint-Katharina-Lombeek.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is