LVB steun je eigen handelaars in het Vitseroeldossier !

Op 5 mei 2008

N-VA Ternat steunt de Verenigde Handelaars van Ternat in hun strijd tegen grootschalige kleinhandel in de bedrijvenzone Vitseroel!

Eén van de stokpaardjes van N-VA Ternat  is het bewaren van het eigen “rustige” karakter van de gemeente. Een winkelcentrum of “andere” Carrefours zou de doodsteek betekenen voor verschillende plaatselijke zaken en zo het karakter en de sfeer van het centrum van Ternat ontregelen. Bovendien zou het een nieuwe instroom van anderstaligen en Franstalige publiciteit binnen de gemeente teweegbrengen.

Als men daarnaast al kan vaststellen dat Ikea voor de nodige verkeersinfarcten zorgt, zou een winkelcentrum wel eens voor het terminale infarct op het rond punt en op de gehele Assesteenweg kunnen zorgen.

Als de eigen Ternatse handelaars de LVB-meerderheid nauw aan het hart liggen, dan is het hun plicht om het vertrek van Ikea aan te grijpen om de plannen voor een gemengde bedrijvenzone op te bergen.


RESULTAAT:

De meerderheid blijft nog steeds mist spuien en dit dossier, maar aangezien onze burgervader op 09-05 in een interview met Het Nieuwsblad stelde dat hij voor een gemengde zone blijft, laat hij duidelijk de deur open voor één of andere groothandel of  winkelketen.

N-VA blijft in dit dossier de Verenigde handelaars steunen en zal dit dossier nauwgezet blijven opvolgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is