LIDL lapt eentaligheid in Ternat aan haar laars

Op 26 juli 2011

Zowel buiten, waar er aangekondigd wordt - eerst in het Frans - dat er met Maestro kan worden betaald als met de tweetalige 2m² LIDL affiches die overal in de winkel hangen, wordt de eentaligheid van de gemeente niet ernstig genomen.

Niet alleen N-VA Ternat ergert zich hieraan, maar ook verschillende inwoners van onze gemeente hebben hier reeds hun beklag over gedaan, zowel bij de directie van de Ternatse LIDL als bij de gemeente. Ook de reactie van de bevoegde ambtenaar van de gemeente hierop, zijnde een schrijven naar de hoofdzetel van LIDL bracht geen verandering in deze zaak.

N-VA Ternat heeft vandaag een gesprek gehad met de plaatselijke verantwoordelijke. Haar stelling is dat dezelfde taalpolitiek wordt gehanteerd zoals bv. in Wemmel. Vanaf wanneer is Ternat ook al een faciliteitengemeente? Dit kan dus gewoon niet. Ternat is en blijft een gemeente met een eentalig Nederlandstalig karakter. Gaat het om een plaatselijke handelaar of een keten, iedereen moet zich aanpassen aan de lokale identiteit.

De verantwoordelijke van de Ternatse LIDL heeft uiteindelijk de belofte gedaan dit opnieuw met de hoofdzetel op te nemen. N-VA Ternat zal dit blijven opvolgen en indien nodig verdere acties ondernemen”, aldus Stef De Mesmaeker.

LIDL respecteert ééntalig karakter niet

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is