Heibel over Franstalige propaganda in Vlaanderen

Op 25 mei 2007

Nadat begin deze week al Franstalige affiches opdoken in Liedekerke, hangen er nu ook in Ternat. Militanten van de PS plakten affiches op de borden in de Brusselstraat. "Franstalige partijen verspreiden hun propaganda steeds verder in Vlaanderen", reageert Stef De Mesmaeker, secretaris van N-VA Ternat. Dit is pure provocatie tegenover de Vlaamse bevolking van Ternat.

De liberale Franstalige partij MR liet gisteren in heel Ternat via De Post een verkiezingsfolder verspreiden. Uiteraard eentalig in het Frans. Ook dat kan op weinig begrip van N-VA rekenen. "De Franstalige partijen proberen zo de verfransing van de Nederlandstalige gemeenten in B-H-V in de hand te werken. Ze proberen ook de indruk te geven dat Ternat en omgeving een tweetalig gebied is", zegt De Mesmaeker verder.

Terugsturen
Inwoners van Opwijk kregen een verkiezingspamflet van FDF-kopman Olivier Maingain in de bus. De werkgroep Vlaams beleid van de gemeente roept alle inwoners op om dat pamflet terug te sturen naar afzender. Schepen voor Vlaams beleid Jan Couck (N-VA) pikt het niet dat Maingain, die bekend staat als extreem francofoon, naar Franstalige stemmen komt hengelen in Opwijk. "De noodzaak tot splitsing van de kieskring B-H-V wordt hiermee pijnlijk duidelijk", meent Couck. Franstalige partijen ronselen stemmen in Vlaams-Brabant. Dat betekent ook dat de Franstalige politici de belangen van de Franstaligen in onze regio behartigen en daarmee hun aanwezigheid willen versterken."

De werkgroep vraagt de inwoner om hun pamflet terug te sturen naar afzender, met port betaald door bestemmeling. "De folders kunnen teruggestuurd worden naar de Herbert Hooverlaan 36, 1200 Brussel", besluit Couck. (VDCL/WDS/BKL)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is