Al drie weken school zonder zebrapaden

Op 16 september 2015, over deze onderwerpen: Jeugd, Jong N-VA, Mobiliteit en verkeer, Scholen, Verkeersbeleid, Verkeersveiligheid

Dieter Hautman merkt op dat de omgeving rond de Markt van Ternat en de Brusselstraat tot aan de rotonde onlangs een nieuwe asfaltlaag aangemeten kreeg. Die laag ligt er intussen al drie weken, maar tot dusver werden er nog geen wegmarkeringen aangebracht. Jong N-VA vindt dat niet echt kunnen en eist daarbij dat het gemeentebestuur werk maakt van een snelle oplossing. "We zijn bezorgd over de veiligheid van de omgeving", zegt Dimitri Vandenhende van Jong N-VA. "Over de volledige lengte van de geasfalteerde straat kan je nergens een zebrapad terugvinden."

Jong N-VA heeft dan ook enorme vraagtekens bij de timing van de werken. "Het nieuwe schooljaar is op dit moment drie weken aan de gang en al die tijd moest de schoolgaande jeugd de Brusselstraat oversteken zonder enige vorm van wegmarkering", aldus Vandenhende. "Maar ook de wekelijkse markt vindt daar plaats, maar de winkelende mensen kunnen geen gebruik maken van zebrapaden tijdens de ochtendspits."

Dimitri Vandenhende hekelt ook de toestand van de zebrapaden op de Statiestraat aan, aldus Dieter Hautman. "Vanaf de Sterrelaan tot aan de Markt zijn er op die straat zes zebrapaden die dringend toe zijn aan een nieuw laagje verf. Aan de scholen zie je het zebrapad nog amper, net daar waar de jeugd oversteekt", zegt Vandenhende.

Volgens schepen van Openbare werken Jozef Borremans (LVB) worden de wegmarkeringen in het centrum zo snel mogelijk aangebracht. Daarnaast zegt schepen van mobiliteit Guido Van Cauwelaert (SP.A-Groen+) dat de bevoegde aannemer volgende week de zebrapaden in de schoolomgeving aanpakt. "Het jaarlijks overschilderen van de zebrapaden is al gedeeltelijk gedaan, maar de aannemer moet nog aan de tweede fase beginnen", aldus Van Cauwelaert. "Jammer genoeg is hij moeilijk beschikbaar." Nog volgens Van Cauwelaert is de schoolomgeving een zone 30 en hebben de voetgangers er voorrang. De schepen van mobiliteit geeft mee aan Dieter Hautman dat het daar echter niet verplicht is om een zebrapad aan te leggen.

Maar volgens Jong N-VA is dat allemaal geen excuus, aldus Dieter Hautman. "Het college schuif de zwarte piet nogal makkelijk door naar de aannemer en externe factoren", zegt Dmitri Vandenhende. "Het gemeentebestuur komt gewoon te kort in haar dienstverlening naar de Ternattenaar."

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150915_01869308

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is