Arno De Paepe (23) wordt jongste gemeenteraadslid

Op 19 december 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Jeugd

Arno De Paepe (23) uit Sint-Katherina-Lombeek legt vanavond de eed af als gemeenteraadslid voor N-VA in Ternat. Hij volgt Hilde De Backer op.

Arno is zijn studentenjaren aan het afronden op de universiteit van Gent met een master nationale politiek. In kader van die studies volgt hij momenteel stage op het kabinet van minister-president Geert Bourgeois. In 2012 was hij als 18-jarige voor N-VA kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen, wat hem toen tevens de jongste kandidaat in Ternat maakte.

Het debuut van Arno mocht er zijn waardoor hij op de lijst van mogelijke opvolgers terecht kwam. Mede door het onverwacht vertrek van Hilde De Backer om gezondheidsredenen kan de N-VA al een eerste verjonging doorvoeren.

“Ik ben dan ook vereerd het mandaat van gemeenteraadslid te mogen overnemen van Hilde voor het resterende verkiezingsjaar. Ik heb de ambitie om een verjongingsbeweging in te zetten in de Ternatse politiek. Als jonge twintiger wil ik wat er leeft onder de jongeren omzetten in een stem in de gemeenteraad.''

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is