Station Ternat: Eindelijk controle op blauwe zone.

Op 17 juli 2009

Blauwe Zone verkeersbordSinds september 2005 werd de blauwe zone aan het Ternatse station uitgebreid met als bedoeling parkeerplaatsen te creëren voor de winkelende mensen.

De controle op naleving van deze blauwe zone bleef tot op heden echter dode letter. Het kwam de laatste tijd zo ver dat winkelende mensen die even fout parkeerden – omdat heel de blauwe zone werd ingenomen door langparkeerders – meteen op de bon werden geslingerd, terwijl al de mensen die zonder schijf de volledige blauwe zone voor een hele dag bezetten ongemoeid worden gelaten.

N-VA Ternat en zijn kartelpartners hebben de voorbije jaren regelmatig deze wantoestand aangeklaagd, maar het College bleef zich tot op heden, dus na 4 jaar, nog steeds achter het feit verbergen dat de bevoegdheid voor verbaliseren in de blauwe zones te Ternat nog niet duidelijk was daar sinds 2003 de bevoegdheid voor o.m. blauwe zones bij de gemeenten zelf ligt en dit nog op punt stond binnen de administratie.

Door dit gedoogbeleid van de gemeente zijn er de laatste maanden tijdens de werkdagen bijna geen plaatsen meer vrij in de blauwe zone om even te parkeren, waardoor vele mensen de handelszaken in de Statiestraat links laten liggen en elders hun boodschappen gaan doen.
Omdat deze niet verbaliserende houding de handelaars handenvol geld kost en ons het begrip “redelijke termijn” om een bevoegdheidsverdeling op punt te stellen na vier jaar toch ruimschoots overschreden lijkt, heeft N-VA Ternat dit de laatste maanden opnieuw verschillende malen aangekaart.

Het college heeft dan ook nu eindelijk zijn mobiliteitsambtenaar duidelijke instructies gegeven en in samenspraak met de politie zal er vanaf september eindelijk controle op de naleving van de blauwe zone aan het station van Ternat gebeuren.

In een eerste fase zullen alle mensen die zonder schijf in deze zone staan een verwittiging krijgen via een brief onder de ruitenwisser. In een tweede fase zal er daadwerkelijk worden geverbaliseerd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is