Herinrichting stationsomgeving: eis tot hoorzitting via petitie.

Op 8 februari 2009

De herinrichting van de stationsomgeving van Ternat zet bij de handelaars van de Statiestraat kwaad bloed omdat hun mening op geen enkel moment door het College werd gevraagd.

De plannen zijn klaar, de contracten zijn allemaal getekend of bijna getekend maar de visie en de wensen van de handelaars en omwonenden zijn blijkbaar niet belangrijk voor het College.

De handelaars zitten vooreerst met de vraag hoelang deze werken zullen duren en vooral hoe dikwijls de buurt moeilijk of onbereikbaar zal zijn. “We voelen allemaal de crisis, en als we nu ook nog een lange tijd onbereikbaar zouden zijn zou dat de doodsteek voor sommigen onder ons kunnen betekenen” hoort men uit vele monden.

Ten tweede wil men ook concreet de plannen zien en een gedetailleerde uitleg hierover krijgen. Hoe zal de precieze inrichting zijn, hoe zit het met de parkeerplaatsen (hoeveel, waar, hoelang parkeren)?

Om op deze vragen eindelijk een duidelijk antwoord te krijgen hebben 33 handelszaken van de Statiestraat een petitie ondertekend met de vraag aan het College om een hoorzitting te organiseren en dit vóór alle plannen definitief zijn, zodat nog bijgestuurd  kan worden waar nodig.

N-VA Ternat deelt samen met zijn kartelpartners deze verzuchtingen van de handelaars (en omwonenden) van de stationsomgeving en zal via Pierre Coffé, gemeenteraadslid van CD&V kartelpartner, deze vraag  op de gemeenteraad van 13 februari e.k. voorleggen.

 

RESULTAAT:

Ondanks het grote succes van de petitie gaf de meerderheid op de gemeenteraadszitting - onder het mom dat er nog niets definitief was en dat er dus nog veel kon wijzigen - weer geen concrete info over de plannen.

Wij wisten echter beter, de plannen zijn quasi definitief en sommige contracten zijn reeds getekend. Hierop besllot N-VA om samen met omwonenden en handelaars de plannen te gaan bekijken en schepen Dooms om uitleg te vragen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is